Wondernala

NOU – Carte personalizata pentru gemeni si tripleți (0-1 ani)

  • ro
  • en
Pentru ce ocazie sunt cadourile?

Cărțile noastre sunt perfecte pentru a fi oferite cu ocazia unei zile de naștere, cadou de Craciun, sau de Valentines Day sau ca dar de botez în cazul cărții pentru copii.

Posterele le poti downloada și printa acasă sau un un. print shop. Ele sunt cadouri potrivite pentru toate ocaziile: zile de naștere, cadou de casă nouă, baby shower, botez sau pur și simplu pentru a face ziua mai frumoasă unui om drag.

Factură va fi inclusă în comandă?

Întrucât produsele noastre sunt menite a fi oferite drept cadouri, pachetul livrat nu va include factura sau etichete de preț.
Pachetul poate avea o factură vamală, dar, în general, nu este cazul. Dacă aveți îndoieli, contactați-ne.

În ce limbi sunt disponibile cărțile?

În prezent, cărțile noastre sunt disponibile în 2 limbi (engleza si romana). Pentru a vizualiza cartea în limba dorită, alegeți limba din meniul de navigare.

Cât costă produsele voastre?

Prețurile variază în funcție de produs, iar prețul va fi adaptat și la moneda în care veți dori să plătiți.

Ce metode de plată acceptați?

Acceptăm doar plățile cu cardul de credit, Visa, Mastercard și American Express.

Promoțiile pot fi combinate sau folosite în comenzi separate?

Un cod promoțional poate fi folosit doar pentru o singură comandă. Codurile nu pot fi combinate cu alte reduceri sau oferte speciale.

Cum plasez o comandă?

Alegeți produsul dorit, dacă este un articol personalizat, vă rugăm să completați formularul pentru a-l personaliza și, odată ce sunteți mulțumit de fiecare detaliu, introduceți informațiile de plată și dati clic pe butonul de comandă. După ce veți primi e-mailul de confirmare a comenzii, relaxați-vă și așteptați să sosească cadoul minunat.

De ce nu este acceptată dedicația mea la cărțile personalizate?

Puteți adăuga dedicația dumneavoastră personală, cu anumite limitări de spațiu. Acceptăm litere, accente și simboluri de bază, însă nu emoji, ne pare rău 🙂 Copierea și lipirea din surse externe poate determina probleme uneori. Dacă aveți nevoie de ajutorul nostru, trimiteți un email și vă vom ajută cu cea mai mare plăcere.

Comanda mea a fost confirmată?

Odată ce comanda a fost plasată cu succes, veți fi direcționați spre pagina de Confirmare a comenzii și un email cu toate detaliile va fi trimis către adresa de email introdusă în timpul achiziției. Dacă nu primiți emailul, verificați fișierul spam sau junk. Dacă tot nu îl găsiți, contactați echipa noastră și vă vom ajuta să găsiți detaliile comenzii dumneavoastră.

Care este politica de returnare?

Datorită naturii personalizate a produselor noastre, nu putem accepta returnări sau schimburi, vă rugăm să ne contactați dacă ați întâmpinat vreo problemă cu comanda dvs.

Dacă nu sunteți mulțumit de comanda dumneavoastră nepersonalizata, vă rugăm să returnați produsul în termen de 14 zile de la livrare pentru o rambursare sau un schimb de produs. Articolul trebuie să fie neutilizat, să fie în ambalajul original și să fie adecvat pentru revanzare. Articolele cumpărate în vânzare (SALE) nu sunt returnabile. Costurile poștale pentru returnarea articolelor către noi nu pot fi rambursate decât dacă articolul este defect sau deteriorat.

Bunuri defecte/deteriorate

Dacă orice articol pe care îl primiți de la noi este deteriorat, vă rugăm să ne contactați cât mai curând posibil pe chat sau e-mail. Vă vom sfătui apoi cu privire la cel mai bun curs de acțiune.

Pot anula comanda?

Sigur! Atâta timp cât comandă nu a fost trimisă spre tipărire, putem anula. În acest caz, vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau să completați formularul de contact.

Cât timp durează ca articolele să fie expediate?

Cărți personalizate

Fiecare carte personalizată este asamblată meticulos de mână si cu dragoste. După confirmarea plății, vom expedia în 7-10 zile lucrătoare (personalizare manuală + timp de imprimare)

Livrarea se face prin Fan Courier în România (1-3 zile) si DHL Express pentru internațional (3-7 zile lucrătoare)

Vă rugăm să comandați cât mai din timp inainte de data la care aveti nevoie de carte pentru a permite timp pentru personalizare, imprimare și expediere, pentru a evita orice neplaceri.

Expediați internațional?

Desigur! In momentul de fata. expediem doar in Europa si UK dar urmeaza sa extindem expedierile in intreaga lume. Trebuie doar sa selectați țara dumneavoastră din lista verticală atunci când introduceți informațiile de expediere. Ne ocupăm noi de restul!

Ce se întâmplă dacă nu sunt acasă când se face livrarea?

În funcție de metoda de expediere și de curierul care livrează coletul, comanda dumneavoastră poate fi livrată în următoarea zi lucrătoare sau o notificare va fi lăsată, cu detalii privind ridicarea coletului.

Comanda mea poate fi trimisă către mai multe adrese?

Datorita modului în care comenzile noastre sunt procesate, tipărite și ambalate, nu pot fi împărțite în colete separate și trimise la mai multe adrese. Pentru a trimite cărțile alese la diferite adrese, va trebui să plasați comenzile separat.

Cum pot contacta Wondernala?

Ne puteti contacta cu ușurință prin:
• Chat cu noi pe webchat messenger
• Trimiteți-ne un e-mail direct la hello@wondernala.com
• Completarea formularului nostru de contact
Echipa noastră oferă asistență de luni până vineri, lucrând cât mai eficient pentru a vă răspunde la toate întrebările. Vă rugăm să nu vă faceți griji vom răspunde la fiecare mesaj!

Selectați moneda dvs
EUREuro